יום שני, 18 במרץ 2013

פסח ~טיפים~

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא

חצוצרות! כינורות! לחמניות! אני נרגשת ושמחה להכריז על רשומת הטיפים הראשונה של "לא דיברנו עוד על עגבניה"!
ובנימה קצת יותר שגרתית, הנה כמה טיפים שאספתי לי כדי לעבור את החג ביתר קלות, הרעיון הוא לשנות קצת גישה, מעט להקל, ואולי למצוא גם סוד או שניים שפשוט עושים את העבודה.
שימו לב, פוסטים של טיפים מתעדכנים באופן שוטף לאורך השנה, ככה שאם הם רלוונטיים שווה לתת הצצה גם בזמנים אחרים, ובטח ובטח שווה להציע טיפים להוסיף להם.


חיסול חמץ
  • מכירה של החמץ ניתן לבצע בקלות באינטרנט, או באופן מרוכז דרך בית חב"ד הקרוב לביתכם.
  • פסח הוא הזמן לחדש את מלאי התבלינים- הכל נטחן טרי לקראת החג מחשש חמץ, ומאותה סיבה אסור לתבלינן לערבב אבקות אחרות ולמהול (מוזר להגיד למהול על מוצקים, יש למישהו רעיון למילה אחרת?) את התבלינים.
שפץ ביתך
  • בין כל הנקיונות אנחנו גם מחדשים ומשפצים את הבית, נסו להנהיג משטר בו על כל חפץ שנכנס יוצא חפץ שלא השתמשתם בו בשנה/שנתיים האחרונות.
  • תרמו במקום לזרוק את שאינכם צריכים, אפשר גם להעביר לשוק קח תן.
  • פתחו עיניים ברחוב! עם ישראל חי וזורק הכל החוצה, פסח הוא זמן מופלא לחדש ולאסןף מהרחוב, אני יודעת שיש מי שזה קשה לו, אני לא מציעה לאסוף זבל אלא רק דברים טובים. אני הפסח הזה כבר אספתי צידנית 45 ליטר עם צידנית תינוקת לשישיית בירה, מדף, 3 קערות הכנה, מסננת, תיקיות לאכסון דפים. (הטיפ הזה נכון לכל השנה אך לפסח בפרט.)
קניות ומתנות
  • חגים הם מוקד קניות, תכננו מראש מה צריך לקנות ולהכין, כתבו רשימה ותחסכו זמן יקר.
  • בסביבות פסח יש סיילים אחרונים של דברי חורף, בחנויות בגדים, בחנויות טיולים וציוד שטח ובכלל. עכשיו כשהחורף נגמר אתם יודעים מה חסר לכם ולא קניתם~ מעיל פליז איכותי? כפפות? אוהל לגשם? זמן מצוין לצוד אותם במחירי רצפה.
  • מחירי הפירות והירקות מטפסים להם בשנים האחרונות, יחד עם זאת יש פער ממוצע של 25 אחוז(!!) בין מחירי הסופר והשוק של הירקות הפירות האגוזים והקטניות, כשבשוק זול יותר כמובן. אם אתן מתכננים קניה גדולה שווה להקדיש כמה שעות ולקפוץ לשוק הקרוב.
  • פסח הוא מוקד מבצעים לקניית יינות טובים. אם אתם אוהבים יין נצלו אותן וצרו לכם מלאי לכמה חודשים.
אין מה לאכול?!?!
  • אם המתכון מכיל עד חצי כוס קמח אפשר להחליף אותו בקמח מצה למאפים מלוחים או קורנפלור למתוקים.
  • טל דניאל, הקונדיטורית של הרסטובר האגדי, מציעה בכל מתכון להחליף את הקמח ב: שליש קמח מצה, שליש שקדים טחונים ושליש קמח תפוחי אדמה.
  • קמח תירס הוא  כשל"פ לרובנו וניתן להכין ממנו עוגות וטורטיות, חפשו מתכונים ייעודיים.
  • קינואה היא כוכבת החג, היא לא קטניה, וגם לא דגן, ולכן כשרה לכוווווווולם. (למען האמת היא זרע של זן מתורבת של צמח כף האווז שגדל בר גם בארץ)
  • פתרון פשוט גם אם יקר זה לקנות קמח ללא גלוטן, ולהודות לצליאקים שבזכותם הוא פותח.(שמעתי המלצות חמות על קמח תמי, אבל לא התנסיתי)
  • טריק נחמד נוסף הוא להרטיב מצה ולעטוף אותה במגבת לחה, אחרי כשעתיים ניתן לקפל את המצה בלי לשבור אותה ולמלא, אפשר אפילו לשם גבינה צהובה ולהכניס לטוסט לוחץ.
קצת על תזונה  ( או מה אומרת לי כל שנה הדיאטנית)
  • מצה מקמח מלא משביעה יותר.
  • מצת שוקולד קנויה היא ג'יפה טהורה. קחו מצה,מרחו עליה מה שאתם אוהבים וחסכתם שומן טראנס מיותר שהיה שם בשוקולד.
  • לארוחות גדולות כמו הסדר לבשו בגדים צמודים, ככה כשתשבעו ותתמלאו (ותשתו בהסבה) יהיה לכם פחות נוח לאכול יתר על המידה.
  • ארחו או עזרו לארח, ככה תזוזו קצת, ויהיה לכם מוקד עניין נוסף שהוא לא השולחן ועליו האוכל. (טיפ של דורית, תודה!)
  • סיימו את הארוחה בפרי חומצי כמו קיווי.

רגע של פילוסופיה
פסח מביא עימו שני מנהגים מאוד מיוחדים, הראשון הוא ניקוי יסודי כדי לבער את החמץ, השני הוא שינוי לשבוע.
בין הנקיונות נסו ליצור פסק זמן ונקו את עצמכם, חשבו מה אצלכם צריך לבער או לשנות או להוסיף כדי שתהיו שמחים יותר, נקו גם הראש, הבטן, הנפש, או לפחות הקדישו לכך מחשבה. זה לא משהו שאנו עושים באופן תכוף בריצה היומיומית.
אחרי שהכל נקי אנחנו במשך שבוע שלם מחסירים מרכיבים מהותיים מהתפריט. אנחנו נוטים להתלונן על המחסור, לקטר עעל המצות ותופעות הלוואי שלהן, ולחכות לרגע בה המימונה תשבור לנו את צום הבצק והלחם. שינויים מתחילים בקטן, וזהו שבוע של נסיון בשינוי, נסו לראות את השפע שניתן להכין ללא שמרים וחמשת מיני דגן ולהתנסות לשבוע בתזונה קצת אחרת. אולי גם בשינויים אחרים.



כאן יש טיפים של דפני ממטבחונט
כאן יש טיפים בבלוג של שופרסל.
כאן יש קישורים לפסח 2013, , תהנו!
אם יש לכם עוד טיפים ורעיונות אני ממש אשמח לקרוא אותם בתגובות...
מחר יתפרסם פוסט קישורים (הלוואי אמן) ובהמשך החג עוד יגיעו מתכונים טעימים.

~פסח שמח~




תגובה 1:

  1. עוד טיפ לערב חג, עזרו למארח/ת או ארחו בעצמכם ככה גם זזים קצת, אוכלים פחות ועוזרים :)
    איזה פוסט כייפי!

    השבמחק


תגיב את זה, תגיב את זה
תגיב את זה כבר
תגיב את זה, תגיב את זה כבר