יום חמישי, 9 במאי 2013

סקונס בירה ובננה ~מתכון~

בירה

טיולים זה כיף.
אני והאיש שלי אוהבים לטייל. אנחנו אוהבים נופים, אנחנו אוהבים אנשים ואנחנו תמיד תמיד תמיד מאמצים לנו משהו מתרבות האוכל המקומית, בייחוד אם הטיול היה לחוצלארץ.
בכרתים למדנו לשתות ראקי, לאכול צנימים עם שמן זית וללכת על החוף,
בסין למדנו להסתובב עם בקבוק תה, לאכול (כמעט) הכל ולהבין ואת התועלת שבצ'ופ~סטיקס.
בטורקיה שתינו יוגורט חמוץ, אכלנו קבאב וברחנו מישראלים.
בתאילנד אכלנו חריף עד שבערנו.

ובאוסטרליה?
באוסטרליה יש בירה שכולם אוהבים שנקרא XXXX, או בעגה המקומית, פוראקס (4X).
אז חייבים ללכת למבשלה, ולראות את כל התהליך. ובסוף, יש שתי בירות לראש, אהם, בערך.
האיש שלי שתה שלוש תוך ארבעים דקות בערך, באמצע הרביעית הוא הסתכל עלי בפרצוף מאוד אומלל ואמר: אולי בכל זאת תעזרי לי?
אני עניתי חד משמעית: איכס!!!

אתם מבינים יש לי בעיה. אני לא אוהבת בירה.
אל תגידו טעם נרכש, שמעתי על זה.
קפה זה טעם נרכש, אלכוהול זה בדרך כלל טעם נרכש.
רכשתי טעם של הרבה סוגי אלכוהול: ראקי, ערק, וויסקי, קאלבדוס, ליקרים, ועל יין אני בכלל יכולה לדבר שעות.

אבל בירה?!?!?
השתגעתם? זה מר!
וזה גם תוסס!
אני בטוחה שהשמרים תוססים כדי לארגן מרד אצלי בבטן.

לקח המון שנים, וקצת עניינים, הסכמי שלום, משא ומתן ממושך, נסיונות להערים עלי. באמת, עברנו הרבה. היום ההסכם אומר ככה, אפשר שתהיה בירה בבית, והכי הרבה שאני עושה זה לאפות איתה.

זה נשמע לי הגיוני, אני אופה עם שמרים אז אפשר לאפות גם עם שמרים בצורת בירה.
עם זה אני יכולה לחיות בשלום.

רק, תעשו לי טובה, אל תמזגו בירה בכוס שלי, בסדר?


סקונס בירה ובננה

סקונס? מה זה סקונס?
אז סקונס זה משהו בין עוגה אישית ללחמניה, שהבריטים אוהבים לשתות עם התה.
הם גם מתאימים מאוד להכנה של אגז בנדיקט למי שלא אוהב לטרוח על בריוש.

האמת, שסקונס הם באמת עולם ומלואו, הם יכולים להיות מלוחים או מתוקים, קינוח או חלק מהארוחה, בראנץ בפני עצמם או פינוק של אחר הצהריים.
יש משהו בלחמניות שהוא נעים, ואלו לחמניות כל כך פשוטות להכנה וכלכך ללא מאמץ וללא שמרים, שזה ממש נחמד להכין אותן.


רכיבים:         כ 10 לחמניות

2 כוסות קמח (לבן/ מלא/ כוסמין, מה שבא הולך פה)
1 שקית אבקת אפיה
0.25 כוס סוכר
קורט מלח
0.5 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט

0.5 כוס שמנת מתוקה/ שמנת צמחית/ קרם קוקוס.
0.5 כוס בננה מעוכה
0.3  כוס בירה.(לא שליש ליטר, שליש כוס, כן?)

מעט חלב/חלב סויה להברשה. (לא חובה)

מרגישים חוסר שיווי משקל? סימן שלא שתיתם מספיק,
לכו סיימו את הבירה שלכם!
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים,
מוסיפים את הבננה והשמנת/קרם הקוקוס, מערבבים מעט.
מוסיפים את הבירה.
מערבבים רק עד שכמעט אחיד.
כלומר, עוד אפשר לראות פה ושם גושישים של קמח.
זה קטע כזה, ככל שערבבו יותר הסקונס יצאו דחוסים יותר, ואנחנו רוצים אותם אווריריים ורכים, אז נערבב פחות.



הבצק אמור להיות לא אחיד, לא יפה וקצת דביק, תחייכו אליו יפה, כי טעים הוא יהיה.

מרפדים תבנית עם שוליים גבוהים בנייר אפיה.

בידיים משומנות היטב יוצרים כדורים ומשטחים אותם מעט, הכדורים צריכים להית בקוטר 4-5 ס"מ,  (קצת יותר מהקרטון של גליל נייר טואלט, בחיי שמדדתי) ובגובה של שתי אצבעות בערך.

מסדרים אותם אחד ליד השני (להשאיר מרווח קטן, אבל להשאיר) בתבנית , כי גם מיעוט המרווח וגם השוליים הגבוהים יעזרו להם לעלות לגובה ולא להשתטח לפיתות קטנות.
האמת שלא ניסיתי אבל אולי להכין אותם בתוך תבנית שקעים (מאפינס) יכול להיות סטארט אפ.

שימו לב, הבלילה שלי נוזלית מדי, התבנית גדולה מדי...
ועדיין הסקונס טעימים!
אפשר להבריש בחלב/חלב סויה, זה יהפוך את הקרום לשחום ומתוק,
אם אין לכ כוח ללכלך עוד כלי זה בסדר, יצא טעים גם בלי להבריש....

מכניסים לתנור ל 12-15 דקות, עד שהסקונס תופחים ומשחימים.

מגישים פושר עם ריבה וחמאה, גבינה מושקעת ואגסים או בפני עצמו, כמובן שאם תכינו כאלה עם גבינה זה בול! לבראנץ' של שבועות...

נשמר בכלי אטום עד שבוע.



הערות והארות:

  • אם משתמשים בקרם קוקוס צריך לשם לב שקנינו קרם קוקוס (עם אחוז שומן גבוה) ולא חלב קוקוס, ולקחת בחשבון שיורגש טעם של קוקוס לתוצאה הסופית.
  • אני השתמשתי בGולדסטאר, כי זה מה שהיה בבית. כל בירה תלך, אפשר גם ברה בטעמים, קחו החשבון שככל שהבירה כהה יותר הטעם שלה יותר מורגש.
  • המתכון מבוסס באופן רופף על המתכון הזה שמבוסס באופן רופף על המתכון הזה.
  • גם למאיה מ:בצק אלים" יש מתכון מעולה לסקונס.
  • אני זוממת על סקונס מלוח של קישואים וגבינה, יש למישהו מתכון?
  • הרשומה הזו היא חלק מהפרויקט של מנטקה, אתר הקונדיטוריה הישראלי, כנסו כנסו! יש פה מלא מתכונים מגניבים עם בירה!
  • וכאן יש הסבר לאיך נשב בירה עם גבינות, כמובן שהסקונס שלנו ילכו מושלם עם זה
  • בקרוב פוסט קישורים וטיפים לשבועות, מבטיחה שיהיה מעניין!



~בתיאבון~

3 תגובות:

  1. נריה, אחלה מתכון ואחלה פוסט! עשית לי חשק לקחת חופשה מהחיים ולצאת לטיול מסביב לעולם עם כרטיס לכיוון אחד :)

    השבמחק
  2. נריה הרגת אותי, איך אפשר לא לאהוב בירה? הסקונס נראים מצויינים. נראה לי שבביקור המשפחתי הבא באנגליה אני אכין את זה לצנון הבריטי, מעניין מה יהיה לו להגיד על זה.

    השבמחק
  3. מתה על סקונס עושה לי ישר חיזיון שלי שותה תה של חמש אחר הצהריים עם מלכת אנגליה...
    אני כמעט איתך בירה איז אובר רייטד לגמרי אני אמנם יכול ה ללגום קצת אבל רק אם ממש אין ברירה

    השבמחק


תגיב את זה, תגיב את זה
תגיב את זה כבר
תגיב את זה, תגיב את זה כבר