יום ראשון, 27 בינואר 2013

תותים בשמנת ורודה



ביום חמישי ברבע לתשע בלילה אצתי רצתי לירקן לפני שהוא סוגר.
קניתי שלל ירקות ופרות לרגל סדר טו בשבט, ותותים עצובים בהנחה.

התותים היו עצובים, חשבו שכבר לא ישתמשו בהם, לא יאכלו אותם, לא יחייכו בזכותם.
לא תכננתי לקנות אותם, ממש לא. גם הם הבינו שברגע שמתחיל להראות עובש בקופסא דינם פח.
אבל הירקן מכיר אותי היטב, הוא חייך אלי ואמר- ב 15 קופסא לא תקני?
חייכתי ואמרתי לא.
ואז כשסיימתי את הסיבוב הוא חייך ואמר- 3 קופסאות ב 30, ותבחרי לך את היפות.
נפלתי בפח.

שבת לא פשוטה עברה על כוחותינו, אני כבר בחמישי הרגשתי את זה בעצמות.
שישי עבר שקט,  ומלא דאגה- ככה זה כשיש כל הרבה מבוגרים חולים ומאושפזים במשפחה.
בשבת התעוררתי מהודעה "ערה?" שאמא שלחה.
הודעה מוקדם בשבת בבוקר היא בשורות רעות.
האיש שלי כבר ישב ולמד.
אני קמתי, העפתי מבט במקרר והחלטתי על כמה דקות של רוגע לפני שאתקשר לבדוק.

ואז זה הכה בי:
יש תותים!
כמה אושר גלום בפרות הקטנים האלה. כמה חיוכים, ואהבה, ושמחה.
אפשר לנשום לרגע ולחייך ולהירגע. לאסוף אנרגיות טובות.
(ומותר ומותר לאהוב!)


בתמונה הזו יש קצה תות עצוב

תותים בשמנת

מצרכים (לסועד)

6-10 תותים
1 גביע שמנת/יוגורט
1 שקיק סוכר וניל/ שתי כפיות סוכר וקצת תמצית וניל


אלה התותים השמחים שלא התעפשו




ההכנה ממש ממש ממש פשוטה, והעונג עילאי.

שוטפים את התותים היטב- אם הם עצובים (מעוכים, קצת מעופשים) אני ממליצה קודם לפרוס ורק אחר כך לשטוף.

פורסים את התותים, אם התותים שמחים וגדולים אז 6-7 יספיקו, אם הם עצובים וצריך לנקות אותם נצטרך בערך 10.
איך מנקים את התותים? מורידים כל מה שקצת מעופש או מעוך. זה הכי נוח עם סכין משוננת פשוטה ולא עם סכין שף גדולה. אם יש טיפה חום בתוך התות מורידים גם אותו.  ולפרוס לפרוסות. אפשר לשטוף את התותים עכשיו.


מפזרים על התותים את סוכר הוניל ( אם מכינים לכמה אנשים אפשר לפזר 2 שקיקים ל3 מנות), אם משתמשים בסוכר ותמצית וניל אז זה כפית וחצי שתיים סוכר ושלוק ממש קטן של וניל. אני ממליצה להשתמש כאן בתמצית בטעם וניל הכי פושטית שיש, הוניל האמיתי יוסיף פה קצת מרירות שהיא לא טעימה בעיני.

ומחכים.

מחכים בין עשר דקות לשעה, וככל שמחכים יותר אפשר לשם פחות סוכר, זה בגלל שהמטרה של הסוכר היא לגרום לתותים להגיר קצת נוזל שיצבע לנו את השמנת בורוד עדין~עדין ויעשה אותה טעימה~טעימה. התותים מתוקים מספיק ולא באמת זקוקים להמתקה, אז הסוכר הוא רק כדי ליצור לנו רוטב ורוד.
צריך להשתדל לא לשים את הסוכר ולשכוח כי התותים יהפכו מושי ופחות כיף.





מצד ימין כשרק שמנו סוכר, מצד שמאל אחרי שהתותים הזיעו עצמם החוצה





אפשר לערבב את התותים מדי פעם, אני תמיד שוכחת.
אבל עדיין,  תראו:



יש רוטב מתוק וורוד בתחתית הקערית, וזה בדיוק בדיוק מה שרצינו להשיג.

שופכים את השמנת או היוגורט על התותים ומערבבים היטב.
הרוטב הזה יהפוך את השמנת למעדן, והתותים? הם רק תרוץ.....

אוכלים בהנאה גדולה!




  • אני ממליצה לשאול אם התות הוא ביו תות. זה לא אורגני, זה עולה אותו הדבר, אבל יש עליו הרבה הרבה הרבה פחות חומרי הדברה, זה בגלל שהחקלאי משתמש בהדברה או הפריה ביולוגית, שזה אומר שהחקלאי מביא חרקים או חיידקים או יצורים קטנים אחרים שעושים את העבודה של החומרים הרעים, ואז אומר להם תודה כשהם מתעופפים ומשאירים לנו תותים פחות מרוססים.
  • אם רוצים תותים שיהיו נשנוש טעים ושטוף במקרר אז שמים אותם בקערה, ממלאים במים, ואז מסננים ומייבשים היטב, עדיף ממש לנגב את התות בנייר מגבת. (או כפי שקוראים לו אצלנו- נייר פילים). ואז למקרר בקופסא.
  • אלבום התמונות של הרשומה נמצא ממש פה.

בקיצור ומהר ובלי להתבלבל:
שוטפים את התותים, פורסים אותם, מפזרים סוכר, מערבבים. מחכים כמה דקות, מערבבים עם השמנת.
יאם.




רק מזכירה שיש עוד היום הזדמנות לזכות באדנית ובגרנולה, כל מה שצריך זה לעשות לנו לייק כאן, ולשתף את התמונה מכאן. (או להשאיר תגובה שאתם רוצים ברשומה הזו)

6 תגובות:

  1. נו, תגלי למה קוראים לזה נייר פילים?

    מקווה שכולם בסדר שם אצלכם, ושולחת חיבוק מנחם ומחזק מרחוק.

    השבמחק
    תשובות
    1. מבטיחה לגלות באחד הפוסטים הבאים הצירוף תמונה, למרות שאני מאמינה שאת יכולה לנחש לבד....
      ואצלנו לא פשוט.
      חיבוקים הם מצרך חשוב השבוע- המון המון תודה!

      מחק
  2. שמעתי שאת עושה מקלות לחם ממש טעימים! מתי נזכה לטעום?
    נועה

    השבמחק
    תשובות
    1. 1- כשתבואי
      2- בקרוב תהיה עליהם רשומה
      3- :~)

      מחק


תגיב את זה, תגיב את זה
תגיב את זה כבר
תגיב את זה, תגיב את זה כבר